... női huncutságok... magamról, a világról...

2011. július 16.

Folytatás

Folytatás:  gyors ebédek-vacsorák....

fotó: dolce vita
Zöldséges serpenyős egytálétel

Hozzávalók:
1 közepes cukkini, 1 padlizsán, 2 szem paradicsom, 1 zacskó mozzarella, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj, friss bazsalikom, kenyér

1. Kockázzuk fel a zöldségeket. Serpenyőben olívaolajon* pirítsuk őket meg
2. Ha minden oldalról megpirultak, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, 2 gerezd felaprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk
3. Főzzük 10 percig, helyezzük rá a felszeletelt mozzarellákat, fedjük le, szórjuk rá az összetépkedett bazsalikomot, főzzük 2-3 percig míg a sajt megolvad. Közben pirítsuk meg a kenyeret, fokhagymával dörzsöljük be.
-------------------

fotó: dolce vita
Nyári krumplisaláta

Hozzávalók:
1 kg apró szemű újkrumpli, 3 dl natúr joghurt, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor újhagyma, só, bors, 3-4 db szardella, pár csepp citromlé

1. Főzzük meg héjában a krumplit (vigyázzunk, ne főzzük szét!)
2. Várjuk meg míg kihűl, pucoljuk meg, vágjuk félbe, sózzuk meg
3. Aprítsuk fel az újhagymát, a petrezselymet és a szardellát. Csepegtessünk rá egy kevés citromlevet
4. Keverjük el a joghurttal a zöldeket, borsozzuk, sózzuk az öntetet, keverjük el a krumplival. Legalább egy éjszakát álljon a hűtőben hogy összeérjen.

Nincsenek megjegyzések: