... női huncutságok... magamról, a világról...

2011. december 4.

Készülődjünk

Eljött Advent második vasárnapja. Hihetetlen, mennyire gyorsan repül az idő...
Már csak pár hét van karácsonyig.
De ebbe a 2 hétbe még akár beleférhet pár dolog, amivel megörvendeztethetünk másokat, vagy magunkat.

Egy finom meleg nyakmelegítő a zord napokra... 

Egy divatos lábszár melegítő...


Egy bohókás könyvjelző a könyvimádóknak...


Új díszeket szeretnél, de nem akarsz rá költeni?
Egy régi farmerből készítsd el...

 Egérke csengővel  ...


Karácsonyfa képkeretben...


Bóraxból csillag...


és gyurmából...

Ajándékkísérő...

Karácsonyfa régi újságból, dalos könyvből...

Most pedig egy csokidarabos, mákos ünnepi kuglóf recept következik...

Csokidarabos, mákos ünnepi kuglóf 

Hozzávalók egy két literes formához:
25 dkg vaj
20 dkg cukor (pl. nádcukor)
6 tojás, egy vanília rúd belseje (vagy aroma)
50 dkg liszt (pl. fehér tönkölyliszt)
csipet só
1 zacskó sütőpor (pl. bio, vagy 1 púpos tk szódabikarbóna)
13 dkg darált mák,
2,5 dl tej 
10 dkg tejcsokoládé
A díszítéshez: citromos cukormáz (10 dkg porcukor, és annyi citromlé, hogy fényes mázat kapjunk)

A puha vajat keverjük krémesre a cukorral.
A tojásokat egyenként keverjük bele a vajas krémbe.
A tésztát ízesítsük a vanília belsejével, vagy aromával.
Végül keverjük bele a sütőporos lisztet is.
A darált mákot főzzük krémes állagúra a tejjel.
A mákos masszát keverjük bele a tészta 1/3-ad részébe.
A másik felébe reszeljük bele tökgyalun a csokoládét.
A formát vajazzuk körbe, majd hintsük meg liszttel.
A forma aljába öntsük először a csokoládés masszát, majd erre kanalazzuk a mákos réteget.
Egy kés vagy fakanál segítségével márványosítsuk a masszát (mártsuk bele, majd írjunk le egy-két kört, de ne kevergessük).
Előmelegített sütőben (175 fok) 60 perc alatt süssük készre.
Hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk ki, és csurgassuk körbe a citromos mázzal.

Recept innen származik!!

2 megjegyzés:

The E.Art írta...

Köszi,ez nagyon jó néz ki!!

Judit írta...

Ugye?:))